De omgeving

Ontdek bruisend Breda

Breda wordt gezien als een echte bourgondische stad met een intiem centrum waarin genieten centraal staat. De stad wordt dan ook wel ‘De parel van het Zuiden’ genoemd. Niet vreemd dus dat de inwoners daarom zo trots zijn op haar stad. Iedere bezoeker kan zijn of haar hart ophalen in en rondom de omgeving van Breda. De stad heeft namelijk van alles te bieden, van historie tot winkelen en van het uitgaansleven tot natuur.

Cultuur & Historie

Bent u een cultuur en historie liefhebber? Dan bent u in Breda aan het juiste adres. De stad is rijk aan diverse musea die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals het MOTI museum waarbij de Beeldcultuur centraal staat. Ook de musea bierreclamemuseum, museum Oorlog en Vrede en het Breda’s museum zijn een aanrader.

Tevens is het kasteel van Breda erg leuk om te bezoeken. Dit kasteel is gevestigd midden in het centrum van Breda en is uitsluitend toegankelijk tijdens georganiseerde rondleidingen, deze worden georganiseerd door de VVV Breda.

Eén van de bekendste monumenten in Breda is de 15e eeuwse Grote of Onze Lieve Vrouwen kerk, deze kerk is vrij toegankelijk en gevestigd in het centrum van Breda op het plein Grote Markt Breda. U kunt in deze kerk ook de toren beklimmen tegen een kleine betaling waar u een imposant uitzicht heeft over de stad.

Natuur

De stad heeft ook veel qua natuur te bieden zoals diverse parken waar u lekker doorheen kunt wandelen of kunt picknicken. En heeft Breda enkele meren (Galderse Meren en Asterdplas) waar u de mogelijkheid heeft om afkoeling te zoeken tijdens hete zomerdagen.

Het is leuk om Breda en omgeving verkennen te per fiets aan de hand van de diverse fietsroutes die voor u uitgestippeld zijn door de VVV Breda. Ditzelfde geldt voor de verschillende wandelroutes.

Een andere leuke manier om de omgeving te verkennen is met de boot. Dit kunt u doen door een rondvaart te boeken. Deze rondvaarten vinden plaats vanaf eind maart tot en met eind oktober. Een andere optie is om zelf een sloep te huren waardoor u zelf de mogelijkheid heeft om de wateren van Breda kunt verkennen. U heeft hiervoor geen vaarbewijs nodig!

Uitgaan

Qua uitgaan en vermaak is er in Breda een overschot aan keus. U kunt een bezoek brengen aan het Chassé theater waar diverse voorstelling plaatsvinden. Ook het Holland Casino staat garant voor een leuke avond uit, tevens kunt u een bezoek brengen aan de bioscoop Pathé waar de nieuwste films voor u worden afgespeeld.

Uiteraard staat Breda ook bekend om haar vele restaurants, kroegen en cafés die zich voornamelijk in de binnenstad bevinden gevestigd in één van de vele straatjes en pleintjes.

Heerlijke wijnen drinken in de wijnbar Pinot op de Grote Markt of bij DENOVO op de Vismarktstraat. Tevens is het leuk om bij de Boterhal op de grote markt diverse internationale tapas gerechtjes te nuttigen onder het genot van verscheidene speciaal bieren.

Houdt u van Argentijnse grillgerechten dan is restaurant Gauchos een echte aanrader! Voor een informelere sfeer verwijzen wij u graag door naar eetcafé De Lamme Goedzak. Dit eetcafé kent een Belgische eigenaar waar uiteraard verschillende Belgische bieren geschonken worden.
Ook het restaurant De Drie Vrienden in de Sint Janstraat is bij uitstek een populair restaurant. Dit restaurant werkt met porties ter grote van voorgerechtjes, hierdoor kunt u kleine gerechtjes van de kaart bestellen waardoor u meerdere gerechten kunt proeven.

Winkelen

Breda kent een gezellig winkelcentrum met enkele overdekte winkelcentra zoals de Barones en het winkelgebied ’t Sas gevestigd in het centrum. Iedere donderdagavond is het koopavond en zijn de winkels tot 21.00 uur geopend waardoor u extra lang kunt genieten. Ook op zondagen zijn bijna alle winkels geopend in het centrum van 12.00 tot 17.00 uur.

Ook kent de stad verschillende markten zoals de algemene warenmarkt die iedere dinsdag en vrijdag plaatsvindt op de Grote Markt van 09.00 tot en met 13.00 uur. Tevens is de Biologische Boerenmarkt leuk om te bezoeken, deze markt is iedere dinsdag van 09.00 tot en met 13.00 uur op het pleintje aan de Veemarktstraat.

U heeft zelfs de mogelijkheid om de Shops & Funroute te wandelen waarbij u langs allerlei cadeauwinkeltjes, speciaalzaken, bijzondere modezaken en interieurzaken. Een super leuke belevenis waar u allerlei bijzondere winkeltjes ontdekt.

Hotel Merlinde in aangesloten bij Stichting Nederlandse Herstellingsoorden en Zorghotels