Coronavirus: dit moet u weten.

Het is dagelijks in het nieuws: het coronavirus (COVID-19-virus). Met dit bericht willen we u informeren over het laatste nieuws bij Zorghotel Merlinde (via Surplus).

Heeft u na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen? Neem dan contact op met Zorghotel Merlinde via T 076 751 3000. U kunt ook mailen naar info@hotelmerlinde.nl

Update 21 december 2020

Hotel Merlinde heeft een uniek concept, dat reguliere hotelgasten en gasten met een zorgvraag welkom heet. In samenspraak met het corona coördinatieteam van Surplus is besloten om vanaf maandag 21 december de deuren weer te openen voor onze zorggasten. Hiermee zal ook de bezoekregeling voor het hotel worden aangepast. Ons aangepaste bezoekreglement kunt u hier vinden:

Bezoekersreglement

Update 18 november 2020

Hotel Merlinde heeft een uniek concept, dat reguliere hotelgasten en gasten met een zorgvraag welkom heet. In samenspraak met het corona coördinatieteam van Surplus is besloten om vanaf woensdag 18 november de deuren te sluiten, om de veiligheid van de kwetsbare zorggasten te bewaken. Hiermee zal ook de bezoekregeling voor het hotel worden aangepast.

Update 9 november

Heropening van ons hotel voor reguliere gasten en aangepaste bezoekregeling.

Wegens een corona uitbraak in het hotel was het hotel voor een aantal weken gesloten.

In samenspraak met het corona coördinatieteam van Surplus is besloten om vanaf maandag 9 november de deuren weer te openen voor gasten ‘zonder zorg’, met continue bewaking van de veiligheid van de kwetsbare zorggasten. Hiermee zal ook de bezoekregeling voor het zorghotel verder worden versoepeld.

Dit houdt het volgende in:

 • Binnen de vleugel van het zorghotel zullen toeristische verblijven, echter verblijven zij in een aparte gang.
 • Iedereen die het hotel binnenkomt, krijgt een gezondheidscheck en wordt geregistreerd.
 • Voor alle gasten / bezoekers van buitenaf en personeel is het dragen van een mondkapje verplicht. Onze vaste gasten (lang zorgverblijf) hoeven deze niet continu te dragen, daar zij tot ons ‘huishouden’ behoren en strikte instructies hebben ontvangen.
 • Wij accepteren géén reserveringen in ons restaurant en vergaderzalen van externe gasten. Wij serveren alléén aan onze hotelgasten, met strikte inachtneming van alle maatregelen.
 • Als u op bezoek komt bij één van onze gasten laat het bezoekmoment bij voorkeur op de kamer plaatsvinden met maximaal 2 bezoekers per keer per dag.
 • Indien er kinderen jonger dan 13 bij zijn, dan zal het bezoek moeten plaatsvinden in een daarvoor ingerichte ruimte van het hotel (indien beschikbaar). Per ruimte staat aangegeven wie & hoeveel personen er plaats mogen nemen.
 • Komt u uit een rood of oranje gebied/land, kunnen wij u helaas géén toegang verschaffen tot ons hotel. Wij moeten onze kwetsbare gasten beschermen.

Update 10 juli

De heropening van ons hotel voor uw bezoek en de toeristische gast is de afgelopen twee weken rustig en goed verlopen.
In samenspraak met het coördinatieteam van Surplus en volgens besluitvorming RIVM kunnen wij de maatregelen verder versoepelen.

Dit houdt het volgende in:

 • Binnen de vleugel van het zorghotel zullen toeristische gasten verblijven, echter verblijven zij in een aparte gang.
 • Iedereen die het hotel binnenkomt, krijgt een gezondheidscheck en wordt geregistreerd.
 • De gasten van het zorghotel mogen met hun bezoek gebruik maken van de volgende openbare ruimtes; restaurant (vanaf 11.00u), patio en Boekensalon.
 • Zij kunnen in deze ruimtes eten en drinken bestellen.
 • Wanneer bezoek van de gasten van het zorghotel mee willen lunchen of dineren, vragen wij dit vooraf te reserveren.
 • Om voor een maximale afstand te zorgen tussen onze zorggasten en onze toeristische gasten hebben we een aantal gemeenschappelijke ruimtes toegewezen aan ieder type gast. De Damessalon is bestemd voor onze zorggasten, de Herensalon voor de toeristische gasten. De patio mag door iedereen worden betreden, maar met inachtneming van de 1,5 meter.
 • In de Dinerkamer bieden wij lunch en diner aan voor de toeristische gast.

Heropening en bezoekregeling

Update: 29 juni

Hotel Merlinde heeft een uniek concept, dat zowel plaats biedt voor gasten die zorg nodig hebben als gasten die gewoon willen genieten van een overnachting in een hotel. Het hotel is sinds de corona uitbraak, gesloten voor gasten ‘zonder zorg’. Wij zijn vervolgens de richtlijnen gaan volgen van de verpleegzorg, waardoor een groot gedeelte van de bedrijfsvoering stil is komen te liggen.

In samenspraak met het corona coördinatieteam van Surplus is besloten om vanaf maandag 29 juni de deuren weer te openen voor gasten ‘zonder zorg’, met continue bewaking van de veiligheid van de kwetsbare zorggasten. Hiermee zal ook de bezoekregeling voor het zorghotel verder worden versoepeld. 

Logistiek

Hotel Merlinde bestaat uit twee gebouwen. Voor de versoepeling maken wij gebruik van dit gegeven. Onze vrijetijdsgasten zullen in een aparte vleugel verblijven en dus zo minimaal mogelijk met de zorggasten in contact komen.

Versoepeling bezoek zorggasten:

 1. Gezondheidscheck bij arriveren o.b.v. vragenlijst en temperatuur opnemen. Indien ze niet door de check heen komen, kunnen ze onze gast niet bezoeken.
 2. Bezoek hoeft géén mondkapje te dragen (mag uiteraard wel).
 3. Wij verzoeken hen direct naar de kamer te lopen en 1,5 meter afstand te bewaren van de andere gasten.
 4. Bezoek mag met meer dan twee personen langskomen.
 5. Wanneer méér dan 2 gasten op bezoek komen moet hiervoor uitgeweken worden naar een aparte ruimte, gefaciliteerd door Hotel Merlinde en alleen op reservering.
 6. Wanneer u 1 of 2 bezoekers ontvangt gelden er geen bezoektijden en hoeft dit niet meer doorgegeven te worden.
 7. Bezoek mag een drankje bestellen op de kamer. Het dienblad wordt bij de ingang van de kamer overhandigd. De bedieningsmedewerker gaat de kamer niet in.

Voorwaarden verblijf vrijetijds/zakelijke gast

Voor een verblijf in Hotel Merlinde, hanteren wij momenteel de volgende voorwaarden:

 1. Gezondheidscheck bij check-in o.b.v. vragenlijst en temperatuur opnemen (zie bijlage).
 2. Wij vragen u na check in rechtstreeks naar de kamer te gaan en 1,5 meter afstand te bewaren van onze andere gasten.
 3. U kan helaas geen gebruik maken van de openbare faciliteiten, zoals restaurant, salons, patio (binnenplaats), wellness en fitness.
 4. Aan de voorzijde van het hotel, richten wij voor u een terras in.
 5. Er kan géén drankje en/of eten in het restaurant en de algemene ruimtes genuttigd worden, maar wij verzorgen graag roomservice op de kamer of serveren het op het terras.

Babbelbox

Update: 28 april 

Vanaf woensdag 29 april starten we met onze nieuwe ‘babbelbox’, op deze manier kan u onze gasten op een zo veilig mogelijke manier bezoeken.

Aan de voorzijde van ons pand zal een partytent worden geplaatst.

Bezoek kan, na inschrijving/reservering via 076 751 3000, in de babbelbox plaatsnemen en het nummer bellen dat genoteerd staat op het raam (076 751 3084). Onze gast neemt binnen plaats, aan de andere zijde van het raam en kan de telefoon opnemen die er ligt. Wij hopen op deze manier de afstand toch een beetje te kunnen overbruggen tussen en u en uw familie/vrienden. 

Omdat we maar één babbelbox hebben willen we u vragen om een tijdstip vast te leggen via onze receptie. Zij beschikken over een agenda waarin zijn de afspraak voor u kunnen vastleggen en de babbelbox kunnen reserveren. 

Na ieder gebruik van de babbelbox zal de telefoon, het raam en de stoel worden gereinigd aan de binnenzijde. Wij vragen bezoek ook aan de buitenzijde gebruik te maken van de hygiëne middelen die er liggen om het raam en de stoel te ontsmetten. Volg hiervoor de instructie die in de tent aanwezig is.  

Mocht u hier nog vragen over hebben, horen wij het graag! Voel u vrij contact op te nemen met de receptie van Zorghotel Merlinde via 076 751 3000. 

Verlenging maatregelen

Update: 21 april 

Het kabinet heeft gisteren besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met 19 mei. Dit betekent dus dat bij Zorghotel Merlinde dezelfde maatregelen van kracht blijven zoals we ze tot nu toe gewend waren.

Verlenging maatregelen & Welzijnsprogramma

Update: 30 maart 

Het kabinet heeft gisteren besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dus dat bij Zorghotel Merlinde dezelfde maatregelen van kracht blijven zoals we ze tot nu toe gewend waren.

Ons welzijnsprogramma wordt verder uitgebreid om het de gasten zo aangenaam mogelijk te maken, vandaag hebben we bijvoorbeeld een heleboel kruiswoordpuzzels en andere spelletjes uitgedeeld aan de gasten.

Beeldbellen & Welzijnsprogramma

Update: 24 maart 

Vandaag hebben we een brief gemaild naar naasten over de mogelijkheid om te beeldbellen. Onze zorggasten ontvangen deze brief op hun kamer. In de brief wordt uitgelegd hoe cliënten kunnen beeldbellen met een familielid of naaste, onder begeleiding van een vrijwilliger of zorgmedewerker. Wij hebben een laptop en telefoon geregeld met het telefoonnummer: 06 28 55 83 17 waarop onze zorggasten kunnen beeldbellen via Whatsapp met familie/vrienden.

Ons welzijnsprogramma wordt verder uitgebreid om het de gasten zo aangenaam mogelijk te maken.

Zorghotel Merlinde volledig gesloten voor bezoek & Welzijnsprogramma

Update: 20 maart 

Met ingang van zaterdag 21 maart is Zorghotel Merlinde volledig gesloten voor bezoek. Tot nu toe werd een uitzondering gemaakt voor bezoek van familie die de zorg al geruime tijd op zich heeft genomen. Helaas zijn we genoodzaakt om ook deze uitzondering in te trekken om onze kwetsbare bewoners te beschermen tegen het coronavirus. Als gevolg van het volledig sluiten van Zorghotel Merlinde is het helaas ook niet meer mogelijk voor cliënten om Zorghotel Merlinde te verlaten of naar familie te gaan. Deze verdere beperking van mogelijkheden voor bezoek is pijnlijk en verdrietig, maar ook noodzakelijk om zo veel als mogelijk het virus buiten de muren van Zorghotel Merlinde te houden. Als de verwachting is dat cliënten op korte termijn komen te overlijden, geldt er wel een uitzondering. Dit gebeurt in overleg met de zorgmanager. Hier gelden nog steeds de richtlijnen: in klein gezelschap, geen bezoek met verkoudsheidsklachten en geen kinderen onder de vijf jaar.

Welzijnsprogramma: Zorghotel Merlinde heeft een welzijnsprogramma opgestart om het onze gasten zo aangenaam mogelijk te maken in deze moeilijke tijden. Enkele van onze medewerkers schenken hun tijd volledig aan het sociaal contact met onze gasten; van samen spelletjes spelen tot een kopje koffie drinken.

Annuleren leisure & zakelijke boekingen

Update: 16 maart 

Alle leisure en zakelijke boekingen zijn volgens de richtlijnen van de overheid tot nader order geannuleerd.

Sluiting restaurant & Openingstijden receptie

Update: 15 maart 

Op basis van de nieuwe richtlijnen heeft Zorghotel Merlinde helaas moeten besluiten om het restaurant te sluiten. Onze zorg gasten ontvangen uiteraard nog steeds dagelijks ontbijt, lunch en een dagspecial van de chef. De plaats waar de maaltijd wordt aangeboden kan ook aangepast worden; op de kamer of met minimaal 1.5m afstand in de algemene ruimtes.

De openingstijden van de receptie werden aangepast naar 8:00-17:00.

Verscherpte bezoekersmaatregelen

Update: 14 maart 

Het landelijke advies is kwetsbare mensen te beschermen. Een eerdere maatregel was daarom al dat bezoekers die neusverkouden zijn, keelpijn hebben of hoesten en eventueel daarbij koorts hebben dringend verzocht worden om het pand niet te betreden. Aanvullend hierop gelden nu de volgende maatregelen:

 • Dringend verzoek om de woonzorgcentra niet meer te betreden met kinderen tot 5 jaar. Zij zijn vaak neusverkouden en het wordt afgeraden om hen in aanraking te laten komen met deze kwetsbare groep.
 • Een cliënt mag maximaal 1 bezoeker per dag ontvangen en daarnaast de directe mantelzorger. Zij krijgen het dringende verzoek om rechtstreeks van ingang, naar kamer, naar uitgang te gaan. In bijzondere situaties kunnen er afspraken over worden gemaakt.
 • Mag je een cliënt meenemen naar huis? Dit is toegestaan in een klein gezelschap, mits er geen contact is met kinderen jongeren dan 5 jaar en met mensen die neusverkouden zijn, hoesten, keelpijn of koorts hebben. Graag ook dan aandacht voor de hygiënemaatregelen zoals hieronder te lezen.

Nieuwe maatregelen van de overheid tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Update: 12 maart 

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst.

 • Blijf pas thuis als je klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met de werkgever.
 • We adviseren om niet naar het buitenland te reizen.
 • We adviseren om geen evenementen te bezoeken (ook als daar minder dan 100 mensen bij aanwezig zijn.

Risicogebied aangepast

Update: 11 maart 

De lijst met risicogebieden is aangepast. De omgeving in het noorden van Italië is uitgebreid naar Italië. Singapore en Macau worden niet langer gezien als een risicogebied, omdat het virus daar niet meer op grote schaal verspreid wordt.

Nieuwe hygiëne maatregel

Update: 9 maart 

Schud elkaar voorlopig de hand niet meer.