Alle specialisten onder één dak

Bij merlinde kunt u comfortabel herstellen met alle disciplines onder één dak.

Alle specialisten onder één dak

Uw gezondheid heeft voor u de hoogste prioriteit. Graag wilt u uw ‘oude leven’ zo snel mogelijk weer op kunnen pakken. Bij Zorghotel Merlinde start u direct met actief werken aan uw herstel. Ervaring leert ook dat iemand die zelf alleen thuis moet werken aan het herstel minder gemotiveerd is. We zorgen dat u voldoende aangesterkt bent om weer zelfstandig naar huis te kunnen. Denk aan dagelijks basishandelingen zoals: traplopen, in-en uit bed gaan, aan-en uitkleden.

U kunt hierbij rekenen op een team van gecertificeerde verpleegkundigen en verzorgenden en professionals zoals de fysiotherapeut, de ergotherapeut, de logopedist en de diëtist. En dat allemaal onder één dak! Hierdoor kunnen we uw behandeling volledig afstemmen op u zorgvraag, wensen en mogelijkheden.

De fysiotherapeut

De fysiotherapeut is de deskundige op het gebied van bewegen. Als u in het dagelijks leven belemmerd wordt bij het bewegen staat onze fysiotherapeut klaar om u te behandelen. De fysiotherapeut geeft u resultaatgerichte adviezen en oefeningen, zodat u weer zo snel en goed mogelijk kunt bewegen. U kunt ook zelfstandig aan de gang in onze fysiotherapie ruimte. De fysiotherapeut kan u op weg helpen.

De ergotherapeut

De ergotherapeut kan u helpen om weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven als u te maken hebt met een (tijdelijke) beperking. De nadruk ligt op normale dagelijkse activiteiten zoals opstaan, aankleden, huishoudelijk werk en hobby’s. De aanpak van de ergotherapeut is praktisch. Afhankelijk van uw mogelijkheden leert u hoe u de handelingen toch uit kan voeren, indien nodig op een aangepaste wijze. De ergotherapeut bekijkt samen met u welke oplossing voor u het meest geschikt is.

De diëtist

De diëtist is de specialist op het gebied van voeding. De diëtist kan u adviseren bij voedingsproblemen en voorlichting geven over de invloed van voeding op uw gezondheid. Bovendien beschikt de diëtist over medische kennis. De diëtist is hierdoor gespecialiseerd in de behandeling van complexe aandoeningen zoals diabetes.

De logopedist

De logopedist houdt zich bezig met problemen in de spraak, taal en stem. De logopedist adviseert ook bij gehoorproblemen en helpt bij slik- en kauwproblemen. Door ziekte of neurologische aandoeningen kunnen er stoornissen ontstaan op het gebied van spraak, taal, stem en gehoor. De logopedist kan met oefeningen en begeleiding de communicatie met uw omgeving verbeteren.

Zorgteam

U krijgt net zoals als thuis geplande wijkverpleging van ons team van gecertficeerde verzorgenden en verpleegkundigen. Het grote verschil met thuis is dat wanneer u een zorgvraag heeft, u in Merlinde 24 uur per dag een beroep kunt doen op ons zorgteam. Hierdoor kunt u zich in een veilige omgeving volledig focussen op uw herstel.

Hotelteam

Bij specialisten in een zorghotel denkt u vaak aan behandelaren en artsen. Maar in Merlinde hebben wij er ook voor gekozen om te werken met specialisten op het gebied van gastheerschap, keuken, receptie en schoonmaak. Ons jonge en enthousiaste hotelteam hebben bijna allemaal een hospitality opleiding afgerond. Met ieder zijn eigen specialisme zetten zij zich op een professionele wijze volledig in om u te ontzorgen.

Hotel Merlinde in aangesloten bij Stichting Nederlandse Herstellingsoorden en Zorghotels